Een klaslokaal waarin u goed verstaanbaar bent voor de leerling is een must bij het lesgeven. Door slecht geluid kunnen leerlingen snel hun aandacht verliezen en kan uw stem vermoeid raken bij het corrigeren en stemverheffing. Een goed stemversterkingssysteem biedt uitkomst. Uw stem wordt zodanig versterkt dat zelfs de leerlingen achterin de klas u goed kunnen verstaan. Onderzoek wijst uit dat de schoolresultaten met 40% verbeteren en dat er 1/3e minder ziekteverzuim onder de leraren is.

Stemversterking Ysense

Ysense

Bij Leferink Document Works maken we voor stemversterking gebruik van het Soundfield systeem van Your Sense, bestaande uit een microfoon en speakers. De microfoon draagt u als een ketting. Deze werkt als stemversterker, waardoor u uw stemvolume sterk kunt verminderen. U kunt met hetzelfde geluidsniveau spreken als wanneer u een één op één gesprek heeft. Tevens kunt u zelf de volume regelen, zodat dit afgestemd kan worden op de wensen van de groep. En doordat er een aan- en uitknop zit op de microfoon kunt u de ketting gewoon om uw nek houden. Het klaslokaal is verder voorzien van eenzelfde geluidsdeken. Speakers zorgen ervoor dat het hele lokaal gedekt wordt. Het audiosysteem creëert een homogeen geluid in de klas. Oftewel het geluid wordt in de klas op hetzelfde niveau verstrekt. Zo hoort iemand achterin de klas u evengoed als de leerling die vooraan zit. De leerlingen zijn hierdoor alerter, terwijl u uw stem niet meer hoeft te forceren. Ook leerlingen met een gehoorprobleem, dyslexie of met een taalachterstand kunnen de les beter volgen. Bovendien is het Soundfield systeem goed toepasbaar op het gymlokaal.

Voordelen stemversterking

Een stemversterkingssysteem biedt vele voordelen, voor zowel de student, leraar als de school. Want beter presterende leraren en leerlingen zorgen voor betere resultaten van de school.

Voordelen voor de docent

  • Minder gezondheidsklachten zoals stress, vermoeidheid en hoofdpijn.
  • Minder stemklachten (men hoeft geen stem te verheffen)
  • Ontspannen lesgeven

Voordelen voor de leerling/student

  • Beter schoolprestaties
  • Minder geluid in het klaslokaal
  • Minder concentratieproblemen

Voordelen voor de school

  • Minder absentie door ziekte
  • betere schoolresultaten
  • Tevreden docenten en leerlingen/studenten.