Case Soweco

SOWECO geeft ruim 40 jaar uitvoering aan de Wet Sociale werkvoorziening. Het inschakelen van arbeidskrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt, is hun kracht. Op basis van hun ruime ervaring, adviseren zij bedrijven over de inzet van deze speciale doelgroep in reguliere arbeidsplaatsen.

Mark Lozeman maakt als coördinator helpdesk onderdeel uit van het ICT-team, waar hij zijn technische kennis inzet om voor SOWECO de juiste keuze te kunnen maken. Daarnaast zorgt hij, na de aanschaf van nieuwe oplossingen, ook voor de implementatie, in samenwerking met de leverancier.

Mark Lozeman

Met Leferink hebben we gekozen voor meer efficiëntie en minder kosten.

Mark LozemanSOWECO

Met 10% van de machines werkt het ook

SOWECO telde zestig kleine en grote printers en copiers. Elk kantoor had een eigen machine, medewerkers hoefden amper van hun werkplek om documenten te printen of kopiëren. Gemak voor collega’s en een enorme klus voor de interne ICT-afdeling van vijf mensen. “Met vijf man zorgden we voor nieuwe toners en losten we probleempjes op als vastgelopen papier. Als je gewend bent in je eigen kantoor te printen, dan wil je niet naar een ander kantoor, dus een machine die het niet doet werd altijd als urgent ervaren”, vertelt Lozeman. “Ons ICT-team verzorgt systeem-, netwerk- en werkplekbeheer. Daarnaast doen we het applicatieheer en is zowel de service voor vaste als mobiele telefonie onderdeel van ons takenpakket.”

De zestig machines waren niet allemaal van dezelfde makelij of leverancier, waardoor het onderhoud niet praktisch in te vullen was. Lozeman stelde met het ICT-team voor om afscheid te nemen van alle machines en ze te vervangen voor zes grote multifunctionals op de gang. Een besparing op onderhoud, veilig door het inzetten van een follow-me systeem en de maandlasten zouden een stuk lager worden. Leferink Document Works zorgde voor een eerlijke en transparante offerte. De directie ging akkoord. Om te voorkomen dat zestig keer verantwoording afgelegd moest worden, werd alles in samenwerking met Leferink Document Works in de avonduren en ’s ochtends vroeg omgezet. “Het is een kwestie van wennen en dat lukt uiteindelijk prima. We hebben er veel minder werk aan en hebben meer grip op de zwart-wit- en kleurafdrukken. Het resultaat is ook nog eens beter geworden, iedereen blij”, besluit een contente Lozeman.