Case Leering Hengelo

Leering Hengelo is een totaalleverancier voor de metaalindustrie. Zij ontwikkelen en produceren straalinstallaties en leveren producten van een hoge kwaliteit voor zaagtechniek, verspaningstechniek, straaltechniek en gieterijtechniek. Met een team van 30 mensen levert Leering het juiste product door kundig advies, met als doel een optimalisatie van de productiviteit bij de klant. De straalinstallaties van Leering zijn een belangrijke schakel bij onder meer de productie van vooraanstaande ondernemingen zoals bijv. Lego, vliegtuigmotoren en protheses in de medische sector.

  • Klant: Leering Hengelo
  • Doel: Managed Print services
  • Website: Leering.nl
Matthijs IJssels

Als er wat is, dan wordt het geregeld. Zelfs buiten kantooruren, ik weet zeker dat Andy de telefoon opneemt.

Matthijs IJsselsLeering Hengelo

Leering Hengelo met Samsung klaar voor digitale toekomst

De multifunctionals en printers bij Leering waren ondergebracht in een contract van voor de tijd dat directeur eigenaar André Gaalman en manager finance & ICT Matthijs IJssels bij Leering werkzaam waren. Nieuwe machines of vervangende onderdelen werden telkens opnieuw opgenomen in het contract, met als resultaat verschillende einddata van de diverse machines. IJssels: “We hebben eerst de einddata gelijk getrokken door machines voor een korte periode te leasen, om voor niet al te veel kosten een nieuwe keus te kunnen maken.”

Gaalman: “We werken indien mogelijk met lokale leveranciers en we kenden Leferink door de Business Club ’83.“ Andy Papenhuyzen had al diverse keren contact gehad met Matthijs IJssels, waarmee de keus werd gemaakt om naast de bestaande leverancier ook Leferink Document Works om een offerte te vragen.

Andy Papenhuyzen: “We hebben met PrintCoach het verbruik geanalyseerd, om een passend plan te presenteren.” Leering stuurt elke klant die openstaat voor een digitale factuur geen papieren rekening meer. Dit scheelt in de portokosten en heeft invloed op het aantal afdrukken.

IJssels: “Andy deed een voorstel en pakte het heel prettig op. We zijn duidelijk geweest dat we transparantie willen en dat hebben we ook zo ervaren. De keus voor Samsung heeft alles te maken met de toekomst, we willen de mogelijkheid hebben om in de toekomst meer te digitaliseren, en dan wil je niet belemmerd worden door een machine die dat niet aan kan.”

We willen de mogelijkheid hebben om in de toekomst meer te digitaliseren, en dan wil je niet belemmerd worden door een machine die dat niet aan kan.

Leferink Document Works kreeg de opdracht met een volledig Samsung based voorstel. Zowel de printers als ook de multifunctionals zijn uit de nieuwe Transformer line-up. “Het zijn de eerste Android based multifunctionals die we geleverd hebben. Het bedieningspaneel is een tablet, waar je apps kan installeren voor nog meer gebruikersgemak,” legt Andy uit.

Het oude contract moest nog drie maanden verlengd worden om de tijd tot levering van Samsung te overbruggen, maar de financierder van de leaseconstructie bood hier geen mogelijkheid voor. “We stonden voor een voldongen feit, de oude machines werden opgehaald. Leferink loste het voor ons op, door voorloopmachines te plaatsen. Je hebt liever geen tussenstap, maar het is soepel verlopen,” vertelt IJssels.

André Gaalman is tevreden met Leferink. “Een lokaal en compact familiebedrijf. Als er wat is, dan kom je niet in een grote molen terecht. Wij richten ons op onze core business, en dit is voor ons een hulpproces. Je wilt niet druk zijn met het regelen van toners, dat is het werk van Leferink.” IJssels beaamt: “Als er wat is, dan wordt het geregeld. Zelfs buiten kantooruren, ik weet zeker dat Andy de telefoon opneemt”.