Case Huiskes-Kokkeler

Huiskes-Kokkeler Autogroep is met zes vestigingen de grootste dealer in Twente van Volkswagen personenauto’s en bedrijfswagens, Audi, Seat en Škoda. Tevens omvat de Autogroep twee schadeherstelbedrijven, een leasemaatschappij en een autoverhuurbedrijf.

Met zo’n 290 medewerkers wordt voorzien in de mobiliteitsbehoefte van particuliere en zakelijke klanten.

Peter Leferink

De migratie naar en de implementatie van de Lexmark machines verliep vlekkeloos. Peter Leferink: ”We hebben er bijna niks van gemerkt, we waren zeer positief verrast.”

Peter LeferinkHuiskes-Kokkeler

Huiskes-Kokkeler kiest Lexmark in combinatie met nieuwe software

Van oudsher waren er in de diverse locaties losse machines die samen in een contract vielen. Bij elke verandering kwam er een nieuw contract, waardoor de einddata zeer uiteenlopend waren. Huiskes-Kokkeler streeft naar reciprociteit en wilde voor toekomstige machines dus ook Leferink Document Works, waar inclusief de collega-bedrijven meer dan 30 auto’s van Huiskes-Kokkeler rijden, een kans geven. Een mogelijkheid was het contract af te kopen, maar dat bleek een forse investering met zich mee te brengen. Huiskes-Kokkeler koos voor de lange termijn en stelde alle contractonderdelen naar een einddatum.

After sales manager Peter Leferink: “Herald Koldeweid heeft een analyse gemaakt van ons verbruik en vervolgens een offerte uitgebracht. We waren aangenaam verrast door de financiële kant van het voorstel, hoewel we daarmee ook wel het gevoel hadden dat we in het verleden te veel hebben betaald.” Het gaf de doorslag voor directeur Jan Koopman om over te stappen naar Leferink Document Works.

Koldeweid stelde Lexmark voor, het heeft een goede koppeling met het toekomstige softwarepakket Autoline, en wordt ook geadviseerd door diens leverancier CdK. Daarnaast werd in de oude situatie gebruik gemaakt van een Transform/Formscape oplossing om de output van een goede opmaak te voorzien. Dit pakket had extreem hoge aanpassingskosten. Leferink Document Works loste dit op door een betaalbare programmeur in te schakelen om de koppeling toekomstbestendig te maken. Marco Oude Lenferink van Huiskes-Kokkeler was bij dit proces betrokken en memoreert dat de overgang naadloos verliep. Voor de lease- en verkoopafdeling zijn scanprogramma’s geïnstalleerd, waardoor er gewerkt kan worden met doorzoekbare bestanden als pdf en Word, en bestanden op de juiste plek in het netwerk kunnen worden opgeslagen.

Voor de lease- en verkoopafdeling zijn scanprogramma’s geïnstalleerd, waardoor er gewerkt kan worden met doorzoekbare bestanden als pdf en Word, en bestanden op de juiste plek in het netwerk kunnen worden opgeslagen.

Peter Leferink: “We kunnen tegenwoordig ons werk doen met minder multifunctionals, hoewel dat maar een beperkte invloed had op het lagere tarief. Inmiddels hebben we wel weer een machine extra geleverd gekregen, de samenvoeging van een machine voor twee afdelingen veroorzaakte veel geloop, en dat werd als onrustig ervaren.”

De migratie naar en de implementatie van de Lexmark machines verliep vlekkeloos. Peter Leferink: ”We hebben er bijna niks van gemerkt, we waren zeer positief verrast.”